Dance Makersin 20. juhlavuosi!


20 vuotta sitten toukokuussa 2003 Helsingin Pikku Huopalahteen avautui pieni tanssitarvikkeita myyvä kivijalkakauppa nimeltä Suomen Tanssitarvike. 20 vuotta myöhemmin samainen kivijalkakauppa löytyy Helsingin katukuvasta Aleksis Kiven kadulta. Mitä kaikkea tähän 20 vuoteen onkaan mahtunut sisälle?

Vuonna 1993 rivitanssista innostunut Jorma Leitzinger aloitti uraansa tanssinohjaajana ja kohtasikin nopeasti yllättävän pulman. Mistä oppilaille saadaan tanssimusiikkia ja tanssikenkiä? Vielä 90-luvulla Suomessa tanssitarvikkeiden saatavuus oli heikkoa, mutta kysynnän runsas kasvu inspiroi Jormaa korjaamaan tilanteen. Tanssitarvikkeiden myynti lähti liikkeelle nopeasti tanssitapahtumista sekä postimyynnistä. Varastona toimi ensiksi oma vaatekaappi ja hieman myöhemmin autotalli. Alussa valikoima keskittyi rivitanssiin ja seuratanssiin.

Vuosien aikana myös autotalli alkoi käymään ahtaaksi, jolloin ensimmäinen liiketila löytyi Helsingin Pikku Huopalahdesta vuonna 2003. Pian huomattiinkin, että tanssin harrastajia palvelevalle ammattitaitoiselle kivijalkamyymälälle oli todellakin tarvetta Helsingissä. Tanssin harrastajat saapuivat ostoksille myymälään myös kauempaa. Pieni, noin 30 m2, myymälä kävikin yllättävän nopeasti pieneksi ja jo vuonna 2006 myymälä muutti Helsingin Alppiharjuun nykyiselle sijainnilleen. Tuotevalikoima laajenikin isompien tilojen ansiosta nopeasti myös esimerkiksi kilpatanssin, flamengon, stepin ja lukuisten muiden lajien puolelle. Tanssitarvikkeen toiminta oli voimakkaassa nousukiidossa ja myymälöitä aukesi ympäri Suomea. Ehkä joku muistaakin myymälämme Turussa, Oulussa, Lohjalla, Lahdessa, Kuopiossa tai Kampissa. Avasimme myymälän myös Suomen rajojen ulkopuolelle edelleen toiminnassa olevan Vilnan myymälän.

Olemme päässeet näiden vuosikymmenien aikana seuraamaan muutosta tanssialalla. Toisaalta tanssiharrastus Suomessa on pysynyt yllättävän samanlaisena, mutta toisaalta muutosta on tapahtunut paljonkin. Esimerkiksi soololajien suosio on kasvanut runsaasti. Perinteiset seuratanssit ovat pysyneet tietenkin suuressa suosiossa koko ajan. Ostokäyttäytyminen on muuttunut verkkokauppojen yleistyessä, mutta olemme ilolla huomanneet myös asiantuntevan ja henkilökohtaisen palvelun kivijalkamyymälöissä olevan edelleen arvostettua sekä tarpeellista. Tuotevalikoimassamme erilaiset trendit näkyvät myös selkeästi. Hyvin perinteisellä alalla uuden sukupolven tuoma murros näkyy ostokäyttäytymisessä ja esimerkiksi vegaanisten tuotteiden kysynnän kasvu on ollut viime vuosien aikana selkeää. Tavoitteennamme onkin aina pysyä ajan hermoilla ja päivittää valikoimaamme vastaamaan asiakkaidemme toiveita.

Nykypäivänä kannamme nimeä Dance Makers, joka vakiintui käyttöömme kaksi vuotta sitten brändiuudistuksen yhteydessä. Dance Makers nimikkeen alle mahtuu myös tanssistudiomme, joka tarjoaa kaikille tanssin harrastajille tilaa. Tanssin harrastaminen ei ainakaan siis jää tilasta kiinni. Helsingin Alppiharjussa meillä on kolme erilaista tanssisalia, joita kuka vain voi vuokrata omaan käyttöönsä Dance Makers -mobiilisovelluksella. Onkin ollut ilo huomata, miten tanssiin soveltuvat peilisalit ovat innostaneet ihmisiä tanssin pariin.

Viimeiset pari vuotta ovat olleet tanssialalla haastavia, mutta tanssin ilo ja asiakkaiden tsemppaus kantoi meidät yli näiden haasteiden. Kaikissa haasteissa on myös hyviä puolia. Olemme havainneet viime vuosien aikana uusien harrastajien määrän kasvaneen ja innostus tanssia kohtaan jatkuu vahvana. Koemme myös olemassaolollemme tarvetta ja merkitystä, sillä haluamme tarjota tanssin harrastajille elämyksellisen kokemuksen myymälässämme. Nuori balettitanssija esimerkiksi tulee aina muistamaan ensimmäisten kärkitossujen sovitustilanteen. Tärkeät hetket tanssin parissa ei siis rajoitu vain tanssisaliin tai esiintymislavalle.

Seuraavienkin vuosikymmenien aikana haluamme jatkaa tanssin harrastajien palvelemista ja kohdata asiakkaitamme kasvotusten kivijalkamyymälässä. Olemme työnantajina työllistäneet useita kymmeniä nuoria tanssin harrastajia ja monelle Dance Makers on ollut elämän ensimmäinen työpaikka. Toivomme tulevaisuudessa pystyvämme tukemaan ja työllistämään nuoria tanssin harrastajia, sillä tanssi ei tule tästä maailmasta koskaan loppumaan. Toivotamme teidät siis lämpimästi tervetulleiksi myymäläämme myös seuraavan 20 vuoden ajan!
Teema